Torgeir Storflomoen

Torgeir Storflomoen

Jeg er en filmskaper og fotograf fra Trondheim. Jeg er en komfortjeger, men krevende og utradisjonelle turer vekker noe i meg. Det kan være vanskelig å få meg opp av sofaen hvis jeg har inntatt horisontalen, men når jeg først er ute, så er jeg en Duracell-kanin med mark i rumpa. I min måned skal jeg vise dere noe av hva Trøndelag har å by på.

Jeg er 25 år og kommer fra Trondheim. Til vanlig jobber jeg i filmbransjen og delvis som fotograf. Det meste av tiden hvor jeg ikke jobber med film, bruker jeg på å planlegge krevende turer i fjellet. Før måtte jeg ut for enhver pris, og dro mange korte turer. Nå er det derimot de krevende turene jeg setter mest pris på, med spenning og det lille ekstra. Flere turer i fjellet har endt opp på en kald og forblåst hylle i en jervenduk på deling med tre kompiser som ligger i skje. I mellom de harde ekspedisjonene er jeg en «komfort-jeger» som liker maks komfort.

Jeg har erfaring fra Forsvaret og har siden jeg var ung dratt på turer med kompiser. To ganger har jeg deltatt på Expedition Amundsen, et 100 km langt skirenn med pulk over Hardangervidda. På vinteren blir det ellers mest isklatring og toppturer på splitboard, og på sommeren går det i klatring på naturlige sikringer, terrengsykling og jakt.


I 2012 dro jeg til jungelen i hjertet av Borneos regnskog, sammen med min bror og en kompis. Der levde vi sammen med to innfødte i jungelen, tre dagers dagsmarsj fra sivilisasjon. De innfødte lærte oss å jakte og leve av naturen. Det var helt nødvendig da vi kun hadde mat til to dager. Maten fra jungelen ble konservert ved å la kjøttet ligge over bålet. Man spiste det man kunne den dagen, og slik gikk det til det ble tomt. Etter flere uker med bålvarme var de siste restene av mat stein harde. Men i jungelen går ingenting til spille, selv om det fører til tannverk.

Vi hadde tatt med litt utstyr før vi dro inn til jungelen. Det innebar noe veldig kraftige hodelykter og et par Clas Ohlson-kniver av karbonstål som vi blant annet brukte til barbering. De innfødte ble utrolig begeistret over disse tingene og lagde spyd ut av knivene og tok oss med ut på nattejakt. Det var kun de innfødte som fikk ha på lys og vi tre andre måtte gå musestille bak de på en rekke. Jeg gikk bakerst og gikk inn i ca hvert eneste tre og grein, men så at mye i jungelen hadde sin egen belysning. Mot våre forventinger fikk jegerne fanget en hjort med det improviserte spydet. På tross av at våre innfødte venner var 50 og 70 år, var de mye sprekere enn oss.

10 raske med Torgeir

 • Tørket turmat eller hamburger?

Burger. Tørket turmat har jeg levd av i måneder i strekk. Det smaker papp.

De er gode i starten, er man ute og spiser nok mengder av de så blir man ekstremt lei.

Men noen turer i året må jeg ty til korset og ta med meg tørrmat på tur.

 • Lærsko eller tekstilsko?

Begge har sitt bruksområde

 • Sove lenge eller stå opp tidlig?

Tidlig, #TidligAlpinStart

 • Nordpolen eller Ekvator?

Nord, jeg takler varme ekstremt dårlig. Mine gener er laget for arktiske forhold.

 • En god bok eller film?

Det hadde vært rart hvis jeg hadde nevnt en bok her.

 • På tur med Jan Thomas eller Lothepus?

Jeg står over denen turen.

 • Lofoten eller Jotunheimen?

Den er vanskelig. Jeg har sju klatreferier i Lofoten og flere harde vinterbestigninger i JOtunheimen under beltet. Ja takk begge deler.

 • Telt eller åpen himmel?

Åpen himmel. Jeg prøver å holde meg utenfor teltet.

 • En lang ekspedisjon, eller mange korte turer?

Lang ekspedisjon. Liker lengre, da er det et mer krevende mål, de korte er så fort over og de mest krevende turene rekker man ikke på en helg. Men de lange er de beste.

 • På tur alene eller sammen med noen?

Sammen, jeg er ekstrovert. Og de turene jeg oftes drar på bør man være to eller flere. Jeg er ikke i samme kaliber som

Alex Honnold

 • Facebook eller instagram?

Hver sitt bruksområde, men må vel ta insta