ALFAs Eventyrer i Buskerud - Sindre Kolbjørnsgard

ALFAs Eventyrer i Buskerud - Sindre Kolbjørnsgard

Jeg er en eventyrer og fotograf som er født og oppvokst i Bærum. For meg er det de store turene og de litt utradisjonelle turene som driver meg. Dette har gjort at jeg de siste årene har fått reise på flere ekspedisjoner både i inn og utland. I dette prosjektet vil jeg derimot ta dere med tilbake til det området der min friluftslivkarriere startet, fjellene i Buskerud.

Mitt navn er Sindre Kolbjørnsgard og jeg er en eventyrer og fotograf. Jeg har vokst opp i Bærum og har hele livet hatt en stor lidenskap for friluftsliv. Fra jeg var seks år ble omtrent alle helger tilbrakt i telt i hagen - jeg hadde et ønske å bli god på dette! Etter hvert som tiden gikk og erfaringen økte ble turene lenger og teltingen i hagen ble byttet ut med større drømmer. Siden den tid har det gått slag i slag og jeg nærmer meg derfor 800 netter ute i telt eller åpen himmel.

De siste årene har jeg drevet mest med bratt friluftsliv, høyfjell, lange skiturer og seilturer til fjerne strøk. Jeg har i denne sammenhengen vært så heldig og fått gjennomført flere ekspedisjoner i både inn- og utland. Jeg har blant annet krysset Finnmark fylke på ski, gått Norge og Island på tvers, besteget fire av de beryktede 7 summits og krysset Atlanteren via Grønland med seilbåt. Det hele har blitt godt dokumentert gjennom spektakulære bilder og en dokumentar. Det er definitivt den store eventyrlysten som driver meg og jeg rekker som regel ikke å komme hjem fra et større prosjekt før tankene har flydd videre til neste. Lidenskapen for store eventyr virker for meg helt umettelig.

I løpet av denne måneden skal jeg ta dere med tilbake til områdene der jeg startet min friluftslivkarriere. Jeg har også planer om å utforske flere nye områder som jeg lenge har ønsket å besøke. I tillegg til dette skal jeg også ta dere med på Vinjerock og forhåpentligvis noen fine turer i området rundt leiren. Det hele skal selvføgleglig også godt dokumenteres gjennom bilder, tekst og kanskje noe film som jeg håper kn være med å inspirere andre til å komme seg ut på tur.

10 raske med Sindre

Tørket turmat eller hamburger?

Lett hamburger

  • Lærsko eller tekstilsko?

Tekstilsko

  • Sove lenge eller stå opp tidlig?

Sove lenge, men skulle ønske det var motsatt

  • Nordpolen eller Ekvator?

Nordpolen

  • En god bok eller film?

Film

  • På tur med Jan Thomas eller Lothepus?

Lothepus

  • Lofoten eller Jotunheimen?

Jotunheimen

  • Telt eller åpen himmel?

Telt

  • En lang ekspedisjon, eller mange korte turer?

En lang ekspedisjon

  • På tur alene eller sammen med noen?

Sammen med noen

  • Facebook eller instagram?

Instagram